evharistija foto_tatjana_splichalTako si želimo in tako upamo, da bo v nedeljo, 19. junija 2016, zadonelo v beltinski cerkvi. Pred 50-imi leti se je namreč beltinska župnija veselila kar treh novomašnikov. To so bili: p. Vinko Škafar iz Beltinec, Stanislav Duh iz Melinec in Stanko Tratnjek iz Lipovec. Takratni novomašniki bodo sedaj kot zlatomašniki pristopili k oltarju v domači beltinski župnijski cerkvi, in se Bogu zahvaljevali za to veliko milost, ki jim jo je izkazal Bog, da mu lahko že 50 let zvesto služijo kot duhovniki svete Cerkve.
Ob Vašem zlatomašnem jubileju s hvaležnostjo in globokim spoštovanjem zremo na Vašo življenjsko in duhovniško pot.
Res, jubilejna pesem morda ni tako glasna kot novomašna, je pa globlja in po vsebini bogatejša. Ob duhovniških jubilejih odpade marsikaj zunanjega, ker je vse bolj dozorelo, bolj življenjsko, prekaljeno v preizkušnjah in trpljenju. Zato je obhajanje Vašega zlatomašnega jubileja res ena sama hvaležnost Bogu, Kristusu in dobrim ljudem.
Ko Vam v imenu vse župnije prisrčno čestitam ob 50-letnici duhovniškega posvečenja, se Vam hkrati zahvaljujem za vse tihe molitve, žrtve in odpovedi za mnoge namene, o katerih se nam niti ne sanja, tudi za našo beltinsko župnijo, a sem prepričan, da je bilo pri dobrem Bogu vse sprejeto in tudi uslišano.
S čestitko in zahvalo pa prihaja tudi želja: naj Vas dobri Bog obilno blagoslovi in Vam podari bogastva svojih milosti. Naj Vam naklanja še naprej zdravja in moči, da boste zmogeli postoriti še kaj dobrega in pomembnega za našo Cerkev. Vaš vzgled neutrudnega, vdanega in zvestega duhovnika in redovnika naj nagovori katerega izmed mladih fantov, pa tudi deklet, da bodo še lažje slišali Gospodov klic »Hodi za menoj!« in se tako odločili za duhovniški ali redovniški poklic.

Iskanje po spletni strani

خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو