17 07 27 008Na misijonsko nedeljo, 23. julija, je bilo v Bratoncih zelo slovesno, kajti domov iz Afrike je prišel obhajat zlato mašo rojak, salezijanski misijonar Jože Mlinarič. Misijonar je po rodu doma iz Bratonec.
Novo mašo je obhajal pred petdesetimi leti 9. julija 1967 v domači župnijski cerkvi sv. Ladislava v Beltincih. Potem je bil nedeljski kaplan na Vranskem, zatem v Boštanju, na Razborju nad Sevnico in Šentrupertu. Dobro leto je bil tudi kaplan v Nišu. Leta 1971 je odšel v afriški misijon (Ruanda, Burundi).

V domači vasi so ga ob priliki zlate maše lepo sprejeli in mu pripravili lepo dobrodošlico. Pred vhodom v kapelo ga je pozdravil napis »Zlatomašnik bodi pozdravljen doma«. V kapeli v Bratoncih so se zbrali številni verniki iz domače župnije in od drugod, med njimi so bili tudi salezijanci in sestre Hčere hentai porn Marije Pomočnice. V začetku so ga pozdravili predsednik krajevne skupnosti Bratonci Mirko Sraka, župan občine Beltinci Milan Kerman in beltinski župnik Alojz Benkovič. Zlatomašnik je daroval zlato mašo ob somaševanju duhovnikov Stanka Tratnjeka, Toneta Ciglarja, Karla Bedernjaka, Antona Horvata, Martina Vöröša, Stanka Duha ter župnika Alojza Benkoviča in kaplana Borisa Kučka.
Po maši je slavljenca pozdravila tudi rodna sestra Mariška Ščap in mu izročila sliko stare domačije.

Iskanje po spletni strani

Nedavno gledano

Arhiv člankov

Powered by mod LCA
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو