romarjii-zgLepo je bilo v soboto, 7. maja, ko so župljani župnije sv. Ladislava iz Beltinec, priromali v zagrebško katedralo in na grob bl. Alojzija Stepinca. Zahvalno mašo za dar vere, ob prisotnosti tamkajšnjih bogoslovcev, je v stolnici vodil kaplan Boris Kučko. V svoji pridigi je poudaril, da je za obstoj katoliške vere v Prekmurju bila pomembna tudi zavzetosti zagrebške nadškofije, ki je nekoč vključevala tudi župnijo Beltinci. Omenil je tudi povezavo s farnim zavetnikom sv. Ladislava, ki je tudi ustanovitelj zagrebške škofije. Izpostavil je tudi pomen in vlogo bl. Alojzija Stepinca, ki je med drugim pomagal in rešil veliko slovenskih duhovnikov. Po evharistiji so romarji molili ob grobu bl. Alojzije Stepinac ter mu s tem izrazil spoštovanje in hvaležnost.

Zgoraj omenjene povezave potrjuje tudi naš bogoslovec Aljaž Baša, ki v okviru mednarodnih študenskih izmenjav letos živi v tamkajšnjem semenišču in študira na katoliški teološki fakulteti v Zagrebu. Zato so bili gostitelji veseli in ponosni, da so njegovim sužupljanom lahko bili gostitelji in jih priredili sprejem v njihovih prostorih. Goste je pozdravil in z nekaj toplih besed izrazil dobrodošlico duhovnik Vlado Razum. S svojim pričevanjem o poklicanosti je druženje obogatili Branimir Jagodič, bogoslovec drugega letnika. Nato pa je to srečanje bogoslovca s sožupljanima obogatila tudi glasbo. Oktet bogoslovcev je zapel nekaj pesmi, vsi skupaj pa so zapeli pesem v čast Device Marije v slovenskem jeziku. Potem, ko so si v občestvu, pričevanju, besede in pesmi osvežili duha in napolnili srce, jim je bogoslovna skupnosti pripravili okrepčilo za telo, nato pa se je njihovo srečanje v veselem razpoloženju in prijaznem druženju nadaljevalo na dvorišču semenišča.

Po srečanju v nadškofijskem bogoslovnem semenišču so si romarji ogledali znamenitosti Zagreba in nadaljevali svoje romanje v Marija Bistrico in Varaždin.

Povzeto po http://nbs-zg.hr/slovenski-hodocasnici-u-bogosloviji-i-na-grobu-bl-alojzija-stepinca/#prettyPhoto, kjer si lahko ogledate več fotografij.

Iskanje hentai porn po spletni strani

Arhiv člankov

Powered by mod LCA
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو