SDC15933V spomin na posvetitev petih diakonov pred 26. leti, ki so leto kasneje bili posvečeni v duhovnike, so letošnji srebrnomašniki skupaj s škofom Smejom v nedeljo, 15. julija, v župnijski cerkvi v Beltincih, darovali zahvalno mašo s priprošnjo za nove duhovnišče, redovniške in diakonske poklice.
Somaševali so: Janez Maučec (doma iz Gančan - sedaj župnik pri Sv. Marku niže Ptuja), mag. Stanislav Koštric (iz Melinec - upok. župnik v Mariboru), Jože Pasičnjek (iz Gorice, Martjanci - župnik v Zavrču), Janez Ferencak (iz Kobilja - župnik v Apačah), Jože Rajnar (iz Bakovec - župnik v Svetinjah) ter Slavko Krajnc (župnik pri Sv. Kunigundi na Pohorju) in Janez Furman (župnik pri Sv. Andražu nad Polzelo).
Na začetku maše je jubilante v imenu župnije pozdravil Janez Erjavec. Zaželel jim je, da naj jih Bog še naprej spremlja s svojim blagoslovom. V spomin na slovesnost pa so prejeli knjigo o škofu Smeju. G. Janeza Maučeca je v imenu rojakom iz Gančan pozdravil g. Tonček Horvat, ki je orisal življensko pot slavljenca in mu zahvalil za molitve in žrtve. V imenu duhovnikov beltinske župnije je navzoče pozdravil tudi župnik Alojz Benkovič in se zahvalil, da so za to slovesnost izbrali prav Beltince.
Škof je v pridigi je srebrnomašnike spodbujaj k gorečnosti v duhovniški službi. Izročil jih je v varstvo Kraljice apostolov - Devici Mariji z besedami pesmi "Vse duhovne, o Marija, Mati, sprejmi v svoje milostno srce" še v nadaljno četrt stoletje duhovniške službe.
Ob koncu je v imenu sošolcev spregovoril še Janez Furman, ki se je zahvalil g. Maučecu, da je svoje sošolce povabil na to praznovanje. Navzoče pa je spodbudil, da bi še naprej molili in si izprosili nove duhovne poklice.

Iskanje po spletni strani

Nedavno gledano

Arhiv člankov

Powered by mod LCA
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو