gs beltinci_5_pomurje_sičlanek iz www.pomurje.si

Petletnico delovanje Glasbene šole Beltinci kot enote Zavoda svetega Cirila in Metoda so danes v cerkvi sv. Ladislava obeležili z osrednjo slovesnostjo, na kateri so nastopili tudi učenci in učitelji šole. Izvajajo javno priznane programe vzgoje in izobraževanje s področja glasbe, poleg običajnih inštrumentov, pa poučujejo še orgle, kot edini v Sloveniji cimbale, izvajajo program za cerkveno glasbo, kjer izobražujejo organiste, ter se posvečajo ljudski glasbi.

V različne programe je v letošnjem šolskem letu vpisanih kar 211 učencev, ostali sta le dve prosti mesti na oddelku za orgle.

Kot je povedal ravnatelj Matej Zavec so v teh petih letih uresničili večino zastavljenih ciljev, njihovi učenci dosegajo lepe rezultate, vzpostavili so orkestre, od lani imajo simfonični orkester, delujejo različne komorne zasedbe, v ustanavljanju pa je tudi odrasli pihalni orkester. Ena od njegovih želja je, da se delovanje šole še tesneje poveže z okoljem. Pa tudi za pridhonje jim načrtov ne manjka.

Ob obletnici so hentai porn včeraj učitelji šole v cerkvi pripravili koncert, v nedeljo je bila zahvalna maša, katero je daroval kardinal dr. Franc Rode, jutri bodo slovesnost zaključili s koncertom učencev.