gs beltinci_5_pomurje_sičlanek iz www.pomurje.si

Petletnico delovanje Glasbene šole Beltinci kot enote Zavoda svetega Cirila in Metoda so danes v cerkvi sv. Ladislava obeležili z osrednjo slovesnostjo, na kateri so nastopili tudi učenci in učitelji šole. Izvajajo javno priznane programe vzgoje in izobraževanje s področja glasbe, poleg običajnih inštrumentov, pa poučujejo še orgle, kot edini v Sloveniji cimbale, izvajajo program za cerkveno glasbo, kjer izobražujejo organiste, ter se posvečajo ljudski glasbi.

V različne programe je v letošnjem šolskem letu vpisanih kar 211 učencev, ostali sta le dve prosti mesti na oddelku za orgle.

Kot je povedal ravnatelj Matej Zavec so v teh petih letih uresničili večino zastavljenih ciljev, njihovi učenci dosegajo lepe rezultate, vzpostavili so orkestre, od lani imajo simfonični orkester, delujejo različne komorne zasedbe, v ustanavljanju pa je tudi odrasli pihalni orkester. Ena od njegovih želja je, da se delovanje šole še tesneje poveže z okoljem. Pa tudi za pridhonje jim načrtov ne manjka.

Ob obletnici so včeraj učitelji šole v cerkvi pripravili koncert, v nedeljo je bila zahvalna maša, katero je daroval hentai porn kardinal dr. Franc Rode, jutri bodo slovesnost zaključili s koncertom učencev.

Iskanje po spletni strani

Nedavno gledano

Arhiv člankov

Powered by mod LCA
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو