17 07 27 008Na misijonsko nedeljo, 23. julija, je bilo v Bratoncih zelo slovesno, kajti domov iz Afrike je prišel obhajat zlato mašo rojak, salezijanski misijonar Jože Mlinarič. Misijonar je po rodu doma iz Bratonec.
Novo mašo je obhajal pred petdesetimi leti 9. julija 1967 v domači župnijski cerkvi sv. Ladislava v Beltincih. Potem je bil nedeljski kaplan na Vranskem, zatem v Boštanju, na Razborju nad Sevnico in Šentrupertu. Dobro leto je bil tudi kaplan v Nišu. Leta 1971 je odšel v afriški misijon (Ruanda, Burundi).

Preberi več

17 06 28 030Na predvečer praznika apostolskih prvakov Petra in Pavla, v sredo, 28. junija 2017, je v soboški stolnici bil posvečen v diakona naš rojak, bogoslovec Aljaž Baša. Posvečenju so prisostvovali bogoslovci in predstavniki ljubljanskega in zagrebškega bogoslovja, okrog 50 duhovnikov, redovniki in redovnice, starši, sorodniki in prijatelji bogoslovca, naši župljani in drugi verniki.

Sam obred posvečenja je z razlago službe, znamenj in vsebine povezoval stolni župnik Goran Kuhar, navzoče pa je na začetku pozdravil generalni vikar in kancler g. Lojze Kozar. Po branju evangelija se je začel obred posvetitve, ko je pripravnika Aljaža v imenu Cerkve poklical naš župnik Alojz Benkovič in rektor bogoslovnega semenišča mag. Roman Starc.

Preberi več

Iskanje po hentai porn spletni strani

Nedavno gledano

Arhiv člankov

Powered by mod LCA
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو