Škofijsko srečanje bogoslužnih sodelavcev
Škofijski odbor za bogoslužne sodelavce vabi na škofijsko molitveno srečanje bogoslužnih sodelavcev: izrednih delivcev obhajila, bralcev Božje besede, pevcev in pevk, organistov, zborovodij, mežnarjev, ključarjev, krasilcev in čistilcev cerkva in drugih sodelavcev. Srečanje bo v nedeljo, 19. februarja 2017 ob 15. uri v stolnici, ko bo molitvena ura.

Zimske Marijine počitnice
Med letošnjimi polletnimi šolskimi počitnicami vabimo otroke na Marijine zimske počitnice, ki se bodo odvijali v župnijskem domu v Beltincih
Kdo: VSI OTROCI (od 4. leta starosti dalje).
Kdaj: od torka, 21. februarja do petka, 24. februarja 2017
Kje: v župnijskem domu in na župnijskem dvorišču.
Čas: 9.00 do 15.00 ure.
Imeli bomo: igre, pesmi, kratke delavnice, dramske igre da spoznamo sv. Lavro Vikunjo. Zaradi lažje izvedbe Marijinih zimskih počitnic prosimo, da otroke prijavite s prijavnico pri katehetu ali na župnišču Beltinci do nedelje, 19. februarja 2017.
Med počitnicami bodo potekale različne delavnice za otroke, zato bomo veseli tudi vašega sodelovanja in sicer: če kdo ima doma kakšno volno, majhne kose lesa za graviranje v les, stiropor in druge pripomočke.
Tudi kakšnih keksov, perec, pogač in podobnega bodo otroci zelo veseli. Vse to lahko prinesete v ponedeljek, 20. februarja, na župnišce, kjer bodo animatorji vse pripravili za skupno preživljanje časa.

thumb blizina osrecujePredavanje za zakonce in starše
V nedeljo, 26. 2. ob 17h, bo v župnijskem domu predavanje za zakonce in starše. Zakonca Sara in Drago Jerebic bosta ob izidu njune knjige pri Celjski Mohorjevi založbi z naslovom BLIŽINA OSREČUJE spregovorila o hrepenenju po povezanosti med možem in ženo, med otroci in starši ter med človekom in Bogom.
Zakonca Jerebic sta se v 12 letih srečala z več kot 1200 družinami in skupaj opravila več kot 14.000 terapevtskih ur. Sta člana katoliške Skupnosti Emanuel.
Knjiga govori o hrepenenju zakoncev, staršev in najstnikov po naklonjeni medsebojni bližini ter hkrati razkriva, zakaj smo kljub temu hrepenenju pogosto osamljeni in žalostni. Bralcem ponuja vpogled v manj zavedno dinamiko prenašanja in prebujanja neprijetnih občutij v drugih ter razlaga, kako napačne interpretacije te dinamike vodijo v konfliktne odnose med družinskimi člani. Avtorja s slikovitimi primeri orišeta, kako se naj odzovemo v takšnih situacijah ter zakonce in starše vabita k ranljivemu odzivanju drug do drugega in do otrok. Slednje pomeni iskreno odpiranje in podelitev lastnega doživljanja z drugimi. S tem se ustvarja nov prostor za drugačno doživljanje sebe in drugega ter posledično možnost za preseganje nefunkcionalnih vzorcev in ustvarjanja bližine, ki osrečuje.

Zakonska skupina ima srečanje v četrtek, 9. februarja ob 18. uri na župnišču.

V soboto, 11. februarja, krasijo in čistijo cerkev verniki iz Lipovec.
V soboto, 18. februarja, krasijo in čistijo cerkev verniki iz Gančan.

Iskanje po spletni strani

Nedavno gledano

Arhiv člankov

Powered by mod LCA
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو