Slavljenje za družine
Vljudno vabljeni na majsko Slavljenje za družine, ki se bo odvijalo v nedeljo, 21. maja 2017 ob 15.00, v Vrtcu Lavra.
Z nami bosta zakonca Nzobandora iz Logatca, voditelja zavoda ŽIVIM, ki pomaga ženskam in parom, ki se srečujejo z nezaželeno nosečnostjo ali žalovanjem zaradi izgube otroka.
Nekaj besed o njiju:
Sva Marko in Katarina NZOBANDORA iz Notranjske. Imava štiri otroke, prvi že uživa v družbi angelov in nas čuva, drugi trije pa naju razveseljujejo tukaj. Najina avantura se je začela pred 16 leti in že od začetka sva najin odnos vzela zares, ter tako postavila temelje najine zveze, na katerih še vedno sloniva. Verjameva, da je eden bistvenih temeljev komunikacija - med nama in z Bogom. Ta je bila postavljena na posebno preizkušnjo v času, ko sva pričakovala prvega otroka. Na zdravniškem pregledu teden dni pred rokom poroda naju je šokirala novica, da otroku srce ne bije več. V težkem obdobju žalovanja sva v svojem odnosu izkusila veliko praznino. Dobro leto kasneje sva kljub rizični nosečnosti dobila dva zdrava fantka. Tudi v naslednji nosečnosti so se pojavili zdravstveni zapleti zaradi katerih so v bolnišnici želeli izvesti splav. A ob najini vztrajnosti, molitvi mnogih in pomoči od zgoraj, se je ob roku rodila zdrava deklica. Najin odnos je tudi danes za naju temeljnega pomena.

halas vp skofija sobotaHalasov shod
Vabljeni na Halasov shod v Veliko Polano, ki bo v nedeljo, 21. maja 2017. Pripravlja ga župnija Križevci pri Ljutomeru.
- ob 18.30. uri: Molitvena ura
- ob 19.00 uri: Sveta maša
Vabljeni k molitvi za Halasovo beatifikacijo.

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE
Nekateri farani iz Lipovec in Gančan so me opozorili, da niso objavljeni podatki za zbiranje za obnovo cerkve iz leta 2015. Res so po nerodnosti izpadli tisti podatki, za kar se vsem opravičujem. Zato popravljam to napako z objavo, da smo v letu 2015 za obnovo župnijske cerkve zbrali 17.860,00 evrov.
Že večkrat sem prosil kapelske odbore, da bi v obdobju, ko zbiramo za obnovo župnijske cerkve in bo obnova potekala, naj na kapelah potekala samo nujna vzdrževalna dela in da zato posebnega darovanja za obnove kapel ne bi bilo. V nekaterih vaseh pa menijo drugače. Razloga za to ne poznam, mnogi pa me opozarjajo in prosijo, da bi resnično najprej obnovili župnijsko cerkev. Če hoče kdo nagajati, lahko to počne tudi na ta ali pa drugi način.
Vsem pa, ki ste v tem času darovali hentai porn in pa še nameravate darovati, se iskreno zahvaljujem. Obnovljena cerkev ni zaradi župnika ali kaplana ali duhovnika, je zaradi vseh vas. Vaši otroci bodo hodili v to obnovljeno cerkev, vaši otroci bodo tukaj obhajali zakramente: prvo sveto obhajilo, birmo, poroko… Cerkev smo dobili, dolžni smo jo urejeno predati tudi svojim zanamcem.
Pa še to. Beltinci so ena redkih župnij, ki jim je bila župnijska cerkev podarjena, zgradili so jo beltinski grofje. Sosednje župnije so si same zgradile svojo župnijsko cerkev: Odranci, Črenšovci, Bogojina, ...

V ponedeljek, 15. maja, začenjamo z obnovo. Najprej bomo začeli obnavljati temelje cerkve in urejati odvodnjavanje. Pozneje bomo začeli z obnovo notranjosti cerkve. Tako so svete maše do nadaljnega še v župnijski cerkvi, prosimo pa, da pazite na varnost pri gibanju v okolici cerkve.

V teh dneh je bil doma na kratkem obisku naš rojak g. Robert Brest, ki dela med rojaki v Argentini. Na samem odhodu nazaj se je oglasil na župnišču in mi v roke dal kuverto in dejal, da je to njegov dar za obnovo župnijske cerkve. Ko sem ga vprašal, kako živi v Argentini, mi je odvrnil, da so tam ljudje dosti bolj revni in da tam tudi sam revno živi. V kuverti pa je daroval 1.000 evrov za obnovo. BOG TI PLATI, DRAGI ROBERT, IN BOG NAJ BLAGOSLAVLJA TVOJE DELO.

Naš duhovni pomočnik, dekan emeritus Franc Kodila, je k svojemu priimku v znak spoštovanja dodal tudi priimek Ivanocy, ki so ga nosili njegovi sorodniki predhodniki; tudi dva bivša župnika v Beltincih, ki imata svoj nagrobni kamen vzidan v prezbiteriju beltinske cerkve.

V soboto, 20. maja, krasijo in čistijo cerkev verniki iz Beltinec.
V soboto, 27. maja, krasijo in čistijo cerkev verniki iz Melinec.

Iskanje po spletni strani

Arhiv člankov

Powered by mod LCA
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو