DSC 0159V sredo, 28. junija ob 16. uri, bo v soboški stolnici posvečen v diakona naš župljan Aljaž Baša. Molimo zanj, da bi bil dober diakon in potem tudi dober duhovnik. Naj bo z njim božji blagoslov.

Vabljeni smo v čim večjem številu v soboško stolnico, kjer bo Aljaž Baša iz Beltinec prejel diakonsko posvečenje. Vem, da ga mnogo ljudi spremlja z molitvijo, zato je prav, da ga z molitvijo in svojo navzočnostjo spremljamo tudi na diakonskem posvečenju v Murski Soboti.
Prosim vse dobre in vrle žene, da bi pomagale pri slovesnosti. Predvsem bi radi pogostili vse navzoče pred soboško stolnico s pijačo in keksi in pogačami. Lepo vas naprošam za kakšne pogače in kekse. Te bi v torek popoldne (od 18. do 20. ure) prinesli na župnišče, da bi jih lahko potem še pripravili na pladnje in drugi dan postregli na slovesnosti.

V nedeljo, 2. julija, bo proščenje v Lipovcih. V ponedeljek, 26. junija ob 19. uri, bo sestanek v kapeli v Lipovcih z regruti in kapelskim odborom.

V ponedeljek, 3. julija ob 19. uri, bo v župnijskem domu priprava staršev in botrov na krst.

OTROCI vabljeni na VELIKI POLETNI ORATORIJ 2017 »Dotik nebes«, ki bo potekal v Beltincih od ponedeljka, 3. julija, do sobote, 8. julija.
Oratorij bo potekal vsak dan od 9.00 do 16.05 ure. En dan bo skupni izlet z avtobusom, v času oratorija bo tudi malica za otroke. Priporočamo se za kakšne pogače, perece za vmesno mini malico. Prispevek staršev za otroka bo 30 €.
Imeli bomo: pot preživetja, vodne igre, molitev, igra, bansi, petje, skriti zaklad, kateheze/kviz,….
Srečali se boste s prijatelji oratorija, spoznali koga novega. S seboj imej majhen nahrbtnik (označen z imenom), sobne copate, športno obutev in plastenko (0,5 l) za pijačo. Lahko tudi barvice.

V mesecu juniju smo darovali za obnovo župnijskih stavb:
Beltinci 8835 eur, Bratonci 660 eur, Lipovci 2050 eur, Gančani 2130 eur, Ižakovci 1480 eur, Melinci 1040 eur.
Bog plačaj vsem za Vaš dar za obnovo cerkve.

Obnova župnijske cerkve
V župnijski cerkvi so obnovitvena dela v polnem teku. Cerkev je bila popolnoma izpraznjena, odstranjeni so bili tudi tlaki. Sedaj je že narejen podbeton in napeljana instalacija za elektriko, ozvočenje, alarmne naprave in vse druge potrebne instalacije. Sedaj je na vrsti izdelava izolacij in talnega gretja in odstranjevanje vlažnih ometov. Prav tako je odstranjeno že večina oken in so nova v izdelavi.
Imamo tudi stalne kontakte s spomeniškim varstvom in delamo vse pod njihovim nadzorom. Na njihov naslov so prišle nekatere obtožbe beltinskih faranov, ki so nam jih posredovali, vendar so nam po pregledu dali priznanje, da vsa dela potekajo pravilno - tako, kot smo se dogovorili.
Prišli še že prvi računi, ki jih bomo morali 15. julija poravnati. Za polovico zneska smo že zbrali, za ostalo pa upam, da bomo do omenjenega datuma tudi zbrali. Zato vas tudi preko župnijskega lista naprošam za vaš velikodušni dar za obnovo župnijske cerkve. Bog vam plačaj za vse.

Slavljenje za družine
Vljudno vabljeni na majsko Slavljenje za družine, ki se bo odvijalo v nedeljo, 21. maja 2017 ob 15.00, v Vrtcu Lavra.
Z nami bosta zakonca Nzobandora iz Logatca, voditelja zavoda ŽIVIM, ki pomaga ženskam in parom, ki se srečujejo z nezaželeno nosečnostjo ali žalovanjem zaradi izgube otroka.
Nekaj besed o njiju:
Sva Marko in Katarina NZOBANDORA iz Notranjske. Imava štiri otroke, prvi že uživa v družbi angelov in nas čuva, drugi trije pa naju razveseljujejo tukaj. Najina avantura se je začela pred 16 leti in že od začetka sva najin odnos vzela zares, ter tako postavila temelje najine zveze, na katerih še vedno sloniva. Verjameva, da je eden bistvenih temeljev komunikacija - med nama in z Bogom. Ta je bila postavljena na posebno preizkušnjo v času, ko sva pričakovala prvega otroka. Na zdravniškem pregledu teden dni pred rokom poroda naju je šokirala novica, da otroku srce ne bije več. V težkem obdobju žalovanja sva v svojem odnosu izkusila veliko praznino. Dobro leto kasneje sva kljub rizični nosečnosti dobila dva zdrava fantka. Tudi v naslednji nosečnosti so se pojavili zdravstveni zapleti zaradi katerih so v bolnišnici želeli izvesti splav. A ob najini vztrajnosti, molitvi mnogih in pomoči od zgoraj, se je ob roku rodila zdrava deklica. Najin odnos je tudi danes za naju temeljnega pomena.

halas vp skofija sobotaHalasov shod
Vabljeni na Halasov shod v Veliko Polano, ki bo v nedeljo, 21. maja 2017. Pripravlja ga župnija Križevci pri Ljutomeru.
- ob 18.30. uri: Molitvena ura
- ob 19.00 uri: Sveta maša
Vabljeni k molitvi za Halasovo beatifikacijo.

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE
Nekateri farani iz Lipovec in Gančan so me opozorili, da niso objavljeni podatki za zbiranje za obnovo cerkve iz leta 2015. Res so po nerodnosti izpadli tisti podatki, za kar se vsem opravičujem. Zato popravljam to napako z objavo, da smo v letu 2015 za obnovo župnijske cerkve zbrali 17.860,00 evrov.
Že večkrat sem prosil kapelske odbore, da bi v obdobju, ko zbiramo za obnovo župnijske cerkve in bo obnova potekala, naj na kapelah potekala samo nujna vzdrževalna dela in da zato posebnega darovanja za obnove kapel ne bi bilo. V nekaterih vaseh pa menijo drugače. Razloga za to ne poznam, mnogi pa me opozarjajo in prosijo, da bi resnično najprej obnovili župnijsko cerkev. Če hoče kdo nagajati, lahko to počne tudi na ta ali pa drugi način.
Vsem pa, ki ste v tem času darovali in pa še nameravate darovati, se iskreno zahvaljujem. Obnovljena cerkev ni zaradi župnika ali kaplana ali duhovnika, je zaradi vseh vas. Vaši otroci bodo hodili v to obnovljeno cerkev, vaši otroci bodo tukaj obhajali zakramente: prvo sveto obhajilo, birmo, poroko… Cerkev smo dobili, dolžni smo jo urejeno predati tudi svojim zanamcem.
Pa še to. Beltinci so ena redkih župnij, ki jim je bila župnijska cerkev podarjena, zgradili so jo beltinski grofje. Sosednje župnije so si same zgradile svojo župnijsko cerkev: Odranci, Črenšovci, Bogojina, ...

V ponedeljek, 15. maja, začenjamo z obnovo. Najprej bomo začeli obnavljati temelje cerkve in urejati odvodnjavanje. Pozneje bomo začeli z obnovo notranjosti cerkve. Tako so svete maše do nadaljnega še v župnijski cerkvi, prosimo pa, da pazite na varnost pri gibanju v okolici cerkve.

V teh dneh je bil doma na kratkem obisku naš rojak g. Robert Brest, ki dela med rojaki v Argentini. Na samem odhodu nazaj se je oglasil na župnišču in mi v roke dal kuverto in dejal, da je to njegov dar za obnovo župnijske cerkve. Ko sem ga vprašal, kako živi v Argentini, mi je odvrnil, da so tam ljudje dosti bolj revni in da tam tudi sam revno živi. V kuverti pa je daroval 1.000 evrov za obnovo. BOG TI PLATI, DRAGI ROBERT, IN BOG NAJ BLAGOSLAVLJA TVOJE DELO.

Naš duhovni pomočnik, dekan emeritus Franc Kodila, je k svojemu priimku v znak spoštovanja dodal tudi priimek Ivanocy, ki so ga nosili njegovi sorodniki predhodniki; tudi dva bivša župnika v Beltincih, ki imata svoj nagrobni kamen vzidan v prezbiteriju beltinske cerkve.

V soboto, 20. maja, krasijo in čistijo cerkev verniki iz Beltinec.
V soboto, 27. maja, krasijo in čistijo cerkev verniki iz Melinec.

Iskanje po spletni strani

خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو